Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τη θέση του Δημάρχου στον νέο Δήμο Σικυωνίων, Φενεού και Στυμφαλίας

Η οικονομική, θεσμική, ηθική κρίση και διαφθορά βρίσκει σε δύσκολη καμπή τη χώρα μας, όλους μας και κυρίως τους νέους, τα παιδιά μας.
Η αρνητική, διαχρονικά ,πορεία στο χώρο της Τ.Α. τόσο σε πρόσωπα όσο σε  πολιτικές και στρατηγικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μας οδήγησαν στην συρρίκνωση των στόχων που τέθηκαν, στην υποβάθμιση και τον μαρασμό πολλών περιοχών σε όλους σχεδόν τους τομείς και στην δικαιολογημένη απογοήτευση των Δημοτών, παρότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις  ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας.
Μετά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου για τη νέα αρχιτεκτονική, τον «Καλλικράτη», βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες πολλών πολιτών και Αυτοδιοικητικών παραγόντων, τις οποίες η ιστορία μας «επιβάλλει » να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος των Δημοτών μας και του τόπου μας.
Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η αλλαγή  πορείας ,η εφαρμογή της νέας αρχιτεκτονικής σε όλη την έκταση του Δήμου, αναδιάταξη όλων των δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, με παραγωγή πολιτικής, προγραμματισμό, στρατηγική και αξιοποίηση των θεσμικών αλλαγών του Νομοσχεδίου, των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, όλου του ανθρώπινου δυναμικού, των νέων τεχνολογιών, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για να τεθούν οι βάσεις, οι πυλώνες, πάνω στις οποίες θα στηριχτούν οι μεγάλες αλλαγές που θα επέλθουν.
Να αφήσουμε στο περιθώριο τις παθογένειες ,τα πρόσωπα που οι πολίτες δεν ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, ότι προκάλεσε και ενόχλησε τους πολίτες, όλους μας.
Να κρατήσουμε και να προστατεύσουμε τις ευεργετικές διατάξεις, τα προνόμια, τη φυσιογνωμία, την ιστορικότητα, το περιβάλλον και ότι θετικό υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και να επενδύσουμε στο μέλλον.
Ο σεβασμός και η αγάπη προς όλους του συνδημότες μας και κυρίως των νέων συμπολιτών μας, των Δημάρχων, των Αυτοδιοικητικών στελεχών, των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων των Τ.Δ., των υπαλλήλων, τους οποίους και καλωσορίζουμε, είναι η προϋπόθεση για δίκαιη, δημοκρατική και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την έκταση του Δήμου.
Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα δεν χρειάζονται συμβιβασμοί,αλλά πρόσωπα με πυγμή, με πειθώ, με πολιτικό ταλέντο και όρεξη για δουλειά.
Οι λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα θα δοθούν μέσα από την ενίσχυση των θεσμών και την ανάδειξη του ενεργού πολίτη.
Η προσωπική άποψη του καθενός είναι σεβαστή, η ελευθερία της σκέψης και το πνεύμα του πρέπει να είναι αντισυμβατικό και να μη χαρίζεται πουθενά.
Το ταξίδι τώρα αρχίζει .
Σας καλώ να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στην ίδια καμπίνα.
Να πάμε στον ίδιο τόπο.
Με σεβασμό και αγάπη
Νίκος Ζαχαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου